ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Symvasi 1

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, υπέγραψε την Τρίτη 4 Μαρτίου,  με την ανάδοχο εταιρία «Χωροτεχνικη Α.Τ.Ε. – Ολύμπιος Εμπορική Α.Ε.Ε.»  τη σύμβαση εκτέλεσης έργου με τίτλο:«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ», ύψους 1.114.175,82 € το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Το έργο περιλαμβάνει 25 σημεία παρακολούθησης της πίεσης, της στάθμης, της παροχής αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού προς τους πολίτες. Ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο οι δεξαμενές, οι γεωτρήσεις και τα προωθητικά αντλιοστάσια του εξωτερικού υδραγωγείου ενώ ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις εντός του πολεοδομικού ιστού για να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της επάρκειας, της πίεσης, της παροχής αλλά και της ποιότητας σε ολόκληρη την υδροδοτούμενη περιοχή.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, που θα διαρκέσει περίπου 15 μήνες, θα βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του δικτύου, θα ελαχιστοποιηθούν οι θραύσεις των αγωγών μέσω της εξελιγμένης διαχείρισης πίεσης που εφαρμόζεται ενώ θα μειωθούν δραστικά οι απώλειες νερού με ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού κόστους παραγωγής και διανομής του. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης ολόκληρης της λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος μέσω του δικτύου επικοινωνιών που θα εγκατασταθεί και θα προσδώσει άριστη λειτουργική δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτή.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο υποδομής, που αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια νερού, συμβάλει καταλυτικά στην εξοικονόμηση του νερού καθώς αντιμετωπίζει και τα προβλήματα διαρροών που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με την εγκατάσταση του, αναβαθμίζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία, μέσα από ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον αφού παρέχει την αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, διασφαλίζειι ο απαιτούμενο έλεγχο ποιότητας, μειώνει δραστικά τα λειτουργικά έξοδα και εξυπηρετεί τους καταναλωτές άµεσα και αποτελεσµατικά», δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s