ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


anergia 1

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς, συνέδριο με θέμα “Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον”. 

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της θεσμικής ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

«Η ανεργία των νέων είναι το πιο καυτό θέμα για την Ελληνική κοινωνία σήμερα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να αναστρέψουμε τη σημερινή πραγματικότητα που τα υπερβολικά ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας υποχρεώνουν τη νεολαία να μεταναστεύει, συντελώντας στην απώλεια του παραγωγικού ιστού μιας χώρας. Είναι τρομερό νέοι άνθρωποι ακόμη και με πτυχία να μην μπορούν να βρουν δουλειά και να μένουν με τους γονείς τους. Είναι αλήθεια στην Ελλάδα όταν έχουμε ευρωεκλογές πρέπει να σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά, πως θα ψηφίσουμε εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο και όχι να δίνουμε ψήφο αποδοκιμασίας των κομμάτων και της κυβέρνησης. Νομίζω ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι συνειδητή με στόχο η φωνή του Έλληνα να πάει στην Ευρώπη και να βρεθεί μια λύση για το σοβαρό αυτό θέμα που ταλανίζει όλους εμάς τους γονείς».

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Συλβάνα Ράπτη, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων Αργύρης Περουλάκης.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s