ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

egainia_18 (Large)

Οι πολίτες της Νέας Ερυθραίας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη και στο συνδυασμό «Σίγουρα Βήματα» κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού, στη Νέα Ερυθραία (Ελ. Βενιζέλου 78 και Κ. Βάρναλη).

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης κάνει πράξη «το εμείς και όχι το εγώ» και  ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική σε συμμετοχή και ενθουσιασμό συγκέντρωση.

«Οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα αποφασίσουν αν τα επόμενα χρόνια θα είναι για το προάστιό μας μια περίοδος έργου και δημιουργίας ή περίοδος πειραματισμών» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα» Νίκος Γ. Χιωτάκης και ανέφερε ένας προς ένα τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας.

«Όσοι ζουν στη Νέα Ερυθραία γνωρίζουν καλά ότι το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις. Προχωρήσαμε στην κατασκευή του τρίτου Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Ερυθραίας, διεκδικήσαμε κι εξασφαλίσαμε, το έργο της Ενίσχυσης  του Αστικού Πρασίνου στην Περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης, την προμήθεια και Εγκατάσταση  Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο των Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης. Πέραν όμως των χρηματοδοτούμενων έργων έγιναν με δικούς μας πόρους έργα συντήρησης και ανανέωσης του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού για να αναδεικνύεται η ομορφιά του προαστίου μας  και να ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας, έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου, επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, κατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης κι αναβάθμισης με νέες φυτεύσεις, του πρασίνου. Δεκάδες παιδιά εργαζόμενων οικογενειών της Νέας Ερυθραίας φιλοξενήθηκαν στους παιδικούς μας σταθμούς. Εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν, βρήκαν διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης και αναψυχής στο ΚΑΠΗ μας. Δεκάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, βρήκαν στήριξη και συμπαράσταση μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου μας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το έργο  που έγινε στο Δήμο μας, όποια υπηρεσία προσφέραμε στους συμπολίτες μας, ήταν μια διαρκής προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Από μια νέα ουσιαστικά Διοίκηση, σε έναν νέο, ενοποιημένο Δήμο, με την μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική διαστρωμάτωση στην Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε και στο σχέδιο του Συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα» για την επόμενη 5ετία.

«Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας βρίσκεται η περαιτέρω  μείωση των δημοτικών τελών σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, η λειτουργία στη Νέα Ερυθραία ενός δημοτικού δικτύου ύδρευσης, χαμηλού κόστους για τους πολίτες, η μείωση των τροφείων των δημοτικών Παιδικών Σταθμών, η προστασία της αμιγούς κατοικίας με την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο  σύνολο του νέου Δήμου Κηφισιάς, με προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας και εφαρμογή του νέου ΓΠΣ Νέας Ερυθραίας, η ολοκλήρωση ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής του Πανοράματος και η έντταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής, υπόλοιπο Μορτερού, η άσκηση πιέσεων στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο επίπεδο της εμπορικής αξίας, η απόδοση στο Δήμο των εσόδων από το Φόρο Ακίνητης Περιούσιας, ώστε τα χρήματα αυτά να επιστρέφουν στους κατοίκους ως έργο, η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής του  Ηλεκτρικού – Μετρό από τον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς, στη Νέα Ερυθραία με νέο τερματικό στο Καστρί, επί των οδών Αγ. Σαράντα και Ελ. Βενιζέλου».

Ο Νίκος Γ. Χιωτάκης κατέληξε, απευθυνόμενος στους πολίτες και καλώντας τους να συμπορευθούν μαζί του.

«Είμαστε μια παράταξη που έχει να επιδείξει έργο, που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Έργο σε όλο το Δήμο, σε κάθε δημοτική ενότητα. Είμαστε μια παράταξη που έχει καταφέρει να ενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας, με στελέχη που διαθέτουν τεράστιες γνώσεις, αποδεδειγμένες ικανότητες και αυτοδιοικητική εμπειρία. Με στελέχη που έχουν δοκιμαστεί στα δύσκολα και τα έχουν καταφέρει».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment