ΣΚΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

livanos-standΥπάρχουν πάντοτε προβλήματα που αντιμετωπίζονται με αργό ρυθμό σε έναν Δήμο. Επίσης, γνωρίζω καλά ότι κάθε πρόβλημα έχει τουλάχιστον μία λύση. Γι’ αυτό θέλω οι λύσεις να εφαρμόζονται αμέσως, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να βιώνουν την βελτίωση στην ζωή τους το ταχύτερο δυνατό και όχι μετά από πολύ καιρό. Επίσης, πρέπει να ξέρουν ότι ο Δήμος πράγματι ακούει τα προβλήματά τους και ασχολείται αμέσως με αυτά. Είναι ο μόνος τρόπος για να συμμετάσχουν στην επίλυση των προβλημάτων. Μόνο έτσι ενεργοποιείται το φιλότιμό τους, καταλαβαίνουν την αξία της φωνής τους και του τρόπου σκέψης τους για το συλλογικό καλό. Γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας δημότης μπορεί να είναι πρόβλημα και άλλων δημοτών. Δεν αρκεί όμως οι δημότες να ψηφίζουν τους ανθρώπους που είναι ικανοί να λύνουν τα προβλήματά τους, αλλά πρέπει και αυτοί με την σειρά τους να βοηθούν τους εκπροσώπους τους όλο τον χρόνο με υποδείξεις και προτάσεις. Αν δεν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, οι άνθρωποι χάνουν γρήγορα τον ενθουσιασμό τους, απογοητεύονται και τα περιμένουν όλα από τον «κρατικό» ή εν προκειμένω «δημοτικό» μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τόν θυμηθούν πάλι σε πέντε χρόνια. Και έτσι τα προβλήματα γιγαντώνονται καιλύνονται ακόμη δυσκολότερα… Η συνδρομή του δημότη, λοιπόν, είναι απαραίτητη για να έχουμε έναν ζωντανό δημοκρατικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων και δράσης για την επίλυση των προβλημάτων που αναπόδραστα ανακύπτουν καθημερινά.

Πιστεύω ότι ο δημοτικός σύμβουλος προστατεύει πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πράκτορα ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι θέμα αυτοσεβασμού και προστασίας της αξιοπρέπειας τόσο του δημοτικού συμβούλου όσο και του δημότη. Είναι ουσιώδες στον 21ο αιώνα να τηρούμε τους κανόνες, ακόμη και αν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τιμωρηθούμε για την όποια παραβίασή τους. Έτσι αποτρέπεται η εξάπλωση της παρανομίας και η πολυνομία που εις μάτην προσπαθεί να τήν εμποδίσει. Και έτσι χτίζονται οι επιτυχημένες κοινωνίες: από ανθρώπους που απλώς έχουν γίνει καλύτεροι.

Βασικός σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε, να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήδη Όμορφου Δήμου μας, ειδικά μέσα στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Γι’ αυτό θεωρώ ότι τα πολλά και μεγάλα λόγια, οι απατηλές υποσχέσεις και οι εξωραϊσμένες εικόνες για το μέλλον δεν μπορούν να εκφράζουν ένα σύνολο υπεύθυνων ανθρώπων που επιδιώκουν να υπηρετήσουν τους συνανθρώπους τους μέσα από θέσεις κρίσιμων αποφάσεων. Ο συνδυασμός “ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ”του Νίκου Χιωτάκη, έχοντας ξεφύγει από την παλαιά νοοτροπία των μεγάλων υποσχέσεων και των φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων της προεκλογικής περιόδου, έχει κατορθώσει να πολιτεύεται με αξιοπρέπεια, να επιδεικνύει γνήσιο έργο και να οδηγεί την πόλη μας με ασφάλεια σε ένα νέο και ανθρώπινο αστικό τρόπο ζωής. Νοιώθω εξαιρετική τιμή που με συμπεριέλαβε ο Νίκος Χιωτάκης στο ψηφοδέλτιό του. Και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αυτό που μπορώ να συνεισφέρω είναι η ικανότητα που ανέπτυξα λόγω του επαγγέλματός μου να μην διστάζω μπροστά σε σύνθετα προβλήματα, να μην «φοβάμαι» να ασχοληθώ με υποθέσεις που σε άλλους φάνηκαν τόσο δύσκολες ώστε να τις παρατήσουν, να μην δέχομαι απειλές και να μην υποχρεώνομαι με χάρες.

Η ψήφος σας έχει αφάνταστη αξία και την δύναμη να αναδείξει τους ανθρώπους που θα ενδυναμώσουν την φωνή των δημοτών και την ικανότητά τους να συνεργάζονται αρμονικά, και μεταξύ τους και με τις δημοτικές αρχές. Μην τήν υποτιμήσετε μένοντας τηλεθεατές δημοσκοπήσεων και κουραστικών αναλύσεων την ημέρα της Κυριακής. Μην διστάσετε, λοιπόν, να προσέλθετε στην κάλπη κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό για να δώσετε φτερά στην φιλόδοξη προσπάθειά μας. Και αν μάλιστα θεωρείτε ότι υπάρχουν δύσκολα ακόμη προβλήματα στον Δήμο μας που δεν έχουν επιλυθεί και χρονίζουν, προβλήματα που χρειάζονται έμπειρους και ειδικούς νομικούς για να τα αντιμετωπίσουν μεθοδικά μέχρι την οριστική επίλυσή τους, μπορείτε την Κυριακή, μεταξύ πολλών άξιων του συνδυασμού μας, να δώσετε και έναν σταυρό προτίμησης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου.

Παναγιώτης Λιβανός

Δικηγόρος Αθηνών

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς

Ενοποιημένου Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s