Έναρξη εγγραφών περιόδου 2014-2015

logo systimatos

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ανοίγει η περίοδος εγγραφών για τα νέα μέλη στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς.

Στις δραστηριότητες του Συστήματος μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών (εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων), 11 έως 14 ετών (εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων), νέοι 14-17 ετών (εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών) καθώς και ενήλικοι εθελοντές 18-30 ετών είτε ως ενήλικα στελέχη είτε ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου.

Το παιδί μέσα από τη συμμετοχή του στις προσκοπικές δράσεις (δράσεις στην Εστία μας, εκδρομές μονοήμερες, διήμερες και πολυήμερες στη φύση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους κ.ά.) θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις και θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές.

Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, και βασίζονται στο παιχνίδι, ώστε να είναι ελκυστικές για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.

Στόχος μας είναι όλοι οι νέοι να μπορούν να τα «βγάζουν πέρα» και να μπορούν να είναι άτομα:

  • Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως προσωπικότητες και ως μέλη της κοινωνίας,
  • Αλληλέγγυα, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους,
  • Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν όσα έχουν αναλάβει,
  • Αφοσιωμένα, ικανά να πετυχαίνουν το στόχο τους με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.

Οι δράσεις για την Αγέλη Λυκοπούλων και την Ομάδα Προσκόπων ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12.00-14.00 στην εστία των Προσκόπων της Κηφισιάς, Χαριλάου Τρικούπη 73, Κηφισιά, ενώ για την Κοινότητα Ανιχνευτών βάσει συνεννόησης με τα παιδιά.

Ο Προσκοπισμός γεμίζει τα παιδιά εμπειρίες μέσα από την περιπέτεια.

Το δικό σας παιδί είναι έτοιμο να τη ζήσει;

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Ιωσήφ Δακορώνιας-Μαρίνα

Τηλ.: 6934445088 / e-mail: 2kifissias@sep.org.gr / web site / facebook fan page

 

Σχετικά με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων:

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων λειτουργεί από το 1910 σε όλη την Ελληνική επικράτεια και σε πολλές Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού. Απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 18 ετών που χωρίζονται σε τρεις κλάδους ανάλογα µε την ηλικία τους και νέους έως 30 ετών. Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν µε την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν ν’ ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Σήμερα το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, µε 25.000 µέλη, είναι n μεγαλύτερη και παλαιότερη απ’ όλες τις οργανώσεις νέων στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί µία σύγχρονη Κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες.

 

Σχετικά με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς
Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί το παλαιότερο Προσκοπικό Σύστημα της Κηφισιάς.

Έκτοτε, δραστηριοποιείται αδιαλείπτως στο Δήμο της Κηφισιάς από το 1947, πραγματοποιώντας ποικίλλες προσκοπικές δραστηριότητες και προσφέροντας κοινωνικό έργο στους νέους και στην ευρύτερη κοινωνία της Κηφισιάς.

Πλέον αριθμεί περί τα 110 μέλη και συνεχίζει την πρωτοπόρα του δράση προσφέροντας στην κοινωνία, ενώ οι συγκεντρώσεις των Τμημάτων του πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12:00-14:00.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s