Η ΑNAKYKΛΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

1

Ανακυκλούπολη στη Νέα Ερυθραία έγινε πραγματικότητα. πήρε σάρκα και οστά και σε μία μοναδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.
Μέσα σε αυτό το διήμερο εκδηλώσεων στην πλατεία Μικρασιατών, το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Ερυθραίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας και τον Αντιδήμαρχο κο. Καλό Χρήστο, κατάφερε μέσα από μια σειρά δράσεων να διοργανώσει μια μεγάλη γιορτή για όλους με κεντρικό σύνθημα την Ανακύκλωση και να ευαισθητοποιήσει μεγάλους και μικρούς.
Μαζί μας συμπαραστάτες είχαμε όλα τα σχολεία της Ν. Ερυθραίας που έφτιαξαν το πιο όμορφο δέντρο ανακύκλωσης, τους προσκόπους μας καθώς και τους Πολιτιστικούς και Μικρασιατικούς Συλλόγους μας, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που δημιούργησαν για εμάς μια φανταστική χριστουγεννιάτικη αγορά.
Καταφέραμε να συνδυάσουμε το παλιό με το νέο.. Την παράδοσή μας με το όραμά μας.
Είδαμε τα «μεγάλα» παιδιά από το ΚΑΠΗ της Ν Ερυθραίας να χορεύουν στο δρόμο βιεννέζικο βαλς και να καλούν και τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο .. Είδαμε όμως και τα παιδιάς μας, τους προσκόπους μας και τους διερχόμενους φίλους να χορεύουν μια φανταστική zumba στο δρόμο μέσα σε χαρούμενους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!
Ανοίξαμε την αγκαλιά μας σε αξιολάτρευτες «αδέσποτες» φατσούλες μαζί με την Επιτροπή Φιλοζωίας του Δήμου, ζωγραφίσαμε πανό, ζωγραφίσαμε τα πρόσωπα μας, δημιουργήσαμε παραδοσιακά Μικρασιάτικα «Αϊτουδάκια» με τις γυναίκες από την Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης  «Οι Ταξιάρχες» της πόλης μας.
Μαζί μας ήταν η μοναδική Angelika Dusk σε μία πολύ δυνατή συναυλία αλλά και ο Πέτρος Κούρτης με την ομάδα κρουστών του σε μια γεμάτη ήχους παρέλαση. ήχους ανακύκλωσης. ήχους γεμάτους μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς!
Και φυσικά ο μοναδικός καλλιτέχνης Δημήτρης Κούρος που έβαλε την υπογραφή του δημιουργώντας πάνω σε ένα απορριμματοφόρο της πόλης με ένα μοναδικό έργο τέχνης για την ανακύκλωση.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας και η Πρόεδρός του Δήμητρα Δελή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας βοήθησε να φέρουμε εις πέρας αυτές τις δράσεις και μας έδωσε τη δύναμη και τη διάθεση να συνεχίσουμε και στο μέλλον για την πόλη μας με νέες ιδέες.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s