Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στον Δήμο Κηφισιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο Δήμος Κηφισιάς γιόρτασε και εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, και στις τρεις δημοτικές ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.
Σύμμαχος εφέτος υπήρξε και ο καλός καιρός, ο οποίος επέτρεψε στους πολίτες να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες που τελέσθηκαν στους Ιερούς Ναούς και στις Τελετές Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.
Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς να προπορεύεται παιανίζοντας  θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή  μετέβη στην λίμνη Κεφαλαρίου.
Την τελετή του Αγιασμού από τον Ιερό Κλήρο με τη ρίψη του σταυρού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος, ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό. Στα παγωμένα νερά λίμνης βούτηξαν με τόλμη και θάρρος, δύο συμπολίτες μας  για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, ωστόσο και φέτος τυχερός στάθηκε ο κ. Γιάννης Δρυμώνης.
Στο κλείσιμο της τελετής απελευθερώθηκαν περιστέρια σε ανάμνηση της εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s