Η Ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς, στα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

“Καλώς ήρθατε όλες και όλοι στη μεγαλύτερη ανθοκομική έκθεση της πατρίδας μας.

Αφιερωμένη εφέτος στη μνήμη του Γεωργίου Χιωτάκη.

Στην πρώτη γιορτή της πόλης.

Εδώ! Στην πάντα ελκυστική κηπούπολη της Αττικής, στην Κηφισιά μας.

Στο υπέροχο ιστορικό άλσος της.

Βρίσκεται εδώ από το 1902.

 

Εδώ! Μετατρέπουμε την παράδοση σε δυναμική τεχνογνωσία.

Εδώ! Ανθίζει και η καινοτομία,

Η ελπίδα και η αισιοδοξία.

 

Η έκθεση της Κηφισιάς, πολυδιάστατο γεγονός. Όχι μόνο για την ανθοκομία και την γεωργία, αλλά και για το περιβάλλον, την ευζωία, την κοινωνική οικονομία, τη βιώσιμη αλλά και πρωτογενή ανάπτυξη μας.

Σηματοδοτεί επίσης τη διαρκή προσπάθεια της προστασίας του φυσικού, αλλά και του δομημένου ανθρωπογενούς περιβάλλοντος σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Απόδειξη:

Τρεις δενδροφυτεύσεις, η μια μαθητική, εντός δυο μηνών, στους πρόποδες της Πεντέλης, σε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντέλης. Επίσης δενδροφυτεύσεις μαζί με ενεργούς πολίτες εντός του αστικού ιστού.

 

Ενώ οι επίσημες τουλάχιστον εκθέσεις μας, έφτασαν τις 63, οι παλιοί κηπουροί, των τότε αρχοντικών, έδωσαν τη θέση τους στους σημερινούς ανθοπαραγωγούς και φυτωριούχους.

Έτσι, η σύγχρονη Κηφισιά φυλάσσει την ιστορία της που όμως τη μετατρέπει σε ανάπτυξη.

 

Σήμερα! Ανοίγει την αυλαία της πιο λαμπρή από ποτέ και με δωρεάν είσοδο τις πρωινές ώρες.

Ένα θερμό ευχαριστώ κι ένα μεγάλο μπράβο σε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την καινοτόμο και ανανεωμένη 63η Ανθοκομική Έκθεση με πρώτους τους έκθετες, παραγωγούς και όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της φυτικής παραγωγής.

 

Στη φιλόλογο Πρόεδρο της και Δημοτική μας Σύμβουλο κα Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, στην δικηγόρο Αντιπρόεδρο και Δημοτική μας Σύμβουλο κα Δήμητρα Αγαπάκη,

Στο άξιο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους της Ανθοκομικής και της Δ/νσης Πρασίνου, αλλά και της Δ/νσης Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, στο τεχνικό συνεργείο, στη Φιλαρμονική μας, τους ειδικούς συνεργάτες της έκθεσης και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας που επί 18 ημέρες θα φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας και στους χορηγούς επικοινωνίας.

 

Όλοι αυτοί θα μας προσφέρουν για 18 ημέρες τόσο ευεργετικές εικόνες, θετικά συναισθήματα αλλά και εκπαιδευτικά μηνύματα προς όλους και ειδικά στα σχολεία μας.

Μιλώντας όμως για συναισθηματική ευφορία και σχολειά, συγχωρέστε με για μια θλιβερή αναφορά που αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω, σήμερα που όλοι παγώσαμε με την είδηση της δολοφονίας της εξάχρονης ανάπηρης Στέλλας από τον πατέρα της. Ας στείλουμε την σκέψη μας για λίγα δευτερόλεπτα στα παιδία της γης. Εκείνα μάλιστα τα αδύναμα και απροστάτευτα παιδιά που δεν μπορούν καν να αντισταθούν.

Ορφανά, ανάπηρα, ασυνόδευτα.

 

Κυρίες και κύριοι,

Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει με κάθε τρόπο την παραγωγή του δικού μας τόπου. Βοηθούμε να μετατραπεί σε σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

 

Ανακαλύψτε την Ανθοκομική Έκθεσή μας, ως σύνθετη εμπειρία και στάση ζωής.

 Ο Δήμος Κηφισιάς, δήμος της συμμετοχής και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της καινοτομίας σας ευχαριστεί όλες και όλους.”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s