O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

  1. Μιλήστε μας για εσάς.

Καλησπέρασας! Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία γι’ αυτήν τη συνέντευξη.  Ονομάζομαι Καραγιαννάκης Βασίλης. Είμαι γιός του γιατρού Σίμου Καραγιαννάκη. Είμαι γέννημα θρέμμα Κηφισιώτης. Είμαι 40 ετών. Έχω κάνει τις σπουδές μου σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο πάνω στον τομές του marketing. Από το 2004 διατηρώ την δική μου εμπορική επιχείρηση στα συστήματα ασφαλείας.

  1. Ποιός ο λόγος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του δήμου μας.

Όπως σας είπα και πριν είμαι γέννημα θρέμμα Κηφισιώτης. Την πόλη μου τη λατρεύω. Δυστυχώς, σήμερα που μιλάμε, αισθάνομαι μεγάλη θλίψη και θυμό για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει. Πριν κάποια χρόνια, φίλοι από όμορους δήμους μας  ζήλευαν για το πράσινο, τα λουλούδια, τις αμπολές, τα φαρδιά πεζοδρόμια μας, που οι πεζοί περπατούσαν ανέμελοι με τα παιδιά τους. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και καταλήξαμε να ζηλεύουμε εμείς τους άλλους δήμους μέχρι και να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Κηφισιώτες. Η βρωμιά, τα σκουπίδια, οι λακκούβες  στους δρόμους και ο ελλιπής φωτισμός είναι μερικά από τα πολλά  ζητήματα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μιλάμε, ωστόσο, για απλά προβλήματα, τα οποία άλλοι δήμοι έχουν ξεπεράσει. Έτσι λοιπόν σαν ενεργός δημότης της Κηφισιάς, έχω την ευθύνη να ασχοληθώ με τα προβλήματα του δήμου μας, για να βρούνε τα παιδιά μας μία πόλη που να αξίζει.

  1. Γιατί με τον Κ. Νίκο Χιωτάκη;;

Γιατί αναμφισβήτητα είναι ο πιο ικανός. Το 2014 άφησε στο δήμο μία παρακαταθήκη έργων και μελετών για την καθαριότητα, το πράσινο και το φωτισμό και μάλιστα με εγκεκριμένη χρηματοδότηση που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί. Αρχίζουμε λοιπόν απο την αρχή, ενώ θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα της καθημερινότητας του δημότη και όχι με τα βασικά που προ-ανέφερα. Η σημερινή δημοτική αρχή αφήνει πίσω της ένα βομβαρδισμένο τοπίο με αποτέλεσμα να  ξεκινάμε σχεδόν πάλι απο το μηδέν. Οι δημότες πρέπει να επαναφέρουν στην μνήμη τους την εικόνα της Κηφισιάς του 2014. Ο Νίκος Χιωτάκης τα 5 χρόνια που υπηρέτησε ως μέλος της ΚΕΔΕ έχει τη γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα να κάνει όλες τις περιοχές που ανήκουν στο δήμο της Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης, έναν δήμο ευρωπαϊκό, στον οποίο ο δημότης δεν θα ταλαιπωρείται με τη γραφειοκρατία και δεν θα ψάχνει μάταια στα τηλέφωνα κάποιον εκπρόσωπο του δήμου. Ο δημότης με τον Νίκο Χιώτάκη θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα του άμεσα και αποτελεσματικά.

  1. Ως ανιψιός του Περικλή Καραγιαννάκη νιώθετε ένα επιπλέον βάρος;;

Απεναντίας. Ο θείος μου ασχολήθηκε με το δήμο, γιατί αγαπάει την Κηφισιά και σαν δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ως ενεργός δημότης κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Είμαι πολύ περήφανος που όλος ο δήμος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον θείο μου. Ως Καραγιαννάκης έχω το βάρος του ονόματος μας να πράξω τα δέοντα για το δήμο μας και να συνεχίσω να βοηθάω τους δημότες μας. Μακάρι να μπορέσω  κι εγώ με την δράση μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να κληροδοτήσω στην επόμενη γενιά την αίγλη που κάποτε είχαν η Κηφισιά, η Ερυθραία και η Εκάλη.

  1. Γνωρίζετε τα προβλήματ του ευρύτερου Δήμου Κηφισιάς;;  

Βεβαίως και τα γνωρίζω. Με την ενοποίηση των δήμων ο τότε Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης κατάφερε να παραδώσει στη σημερινή δημοτική αρχή έναν ενιαίο δήμο με πλεόνασμα στα οικονομικά του. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε να αντιμετωπίσει αυτό το βάρος της ενοποίησης. Ήταν έτοιμη να παράξει έργο κάτι που κατά γενική ομολογία  δεν έκανε.  Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής δημοτικής αρχής δεν θα ξαναθέσουν υποψηφιότητα. Κάποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι, γεγονός που καταδεικνύει την απογοήτευσή τους.

  1. Ποιά προβλήματα σας έχουν απασχολήσει ιδιαιτέρως σε ποιόν τομέα εστιάζετε την προσοχή σας και θα μπορούσατε να προσφέρετε περισσότερο έργο.

Τα ζητήματα που με απασχολούν είναι πολλά. Η Νέα Ερυθραία έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο στάθμευσης και σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγους να βρούμε λύσεις. Στις Αδάμες το πρόβλημα των όμβριων είναι εντονότατο.  Η Χαριλάου Τρικούπη, το κομμάτι τουλάχιστον που ανήκει στο Δήμο πρέπει να βελτιωθεί. Οι διαβάσεις πεζών που μερικοί ονομάζουν “σαμαράκια”  έγιναν επί δημαρχίας Ν. Χιωτάκη κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων της περιοχής στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο το ενέκρινε ομόφωνα λόγω των θανατηφόρων ατυχημάτων στην περιοχή από υπερβολική ταχύτητα. Στην πενταετία που πέρασε ουδεμία συντήρηση ή βελτίωση έγινε επί της συγκεκριμένης οδού. Η σήμανση είναι ανύπαρκτη, οι διαβάσεις είναι κατεστραμμένες και ο δρόμος έχει εγκαταλειφτεί. Απόδειξη αυτού τα μόλις 1450 μέτρα ασφαλτόστρωσης που έγινε επί της παρούσας δημοτικής αρχής. Την προσοχή μου ωστόσο εστιάζω στο θέμα των  σκουπιδιών. Σήμερα τοποθετούνται παντού αυθαίρετα κάδοι, πράγμα απαράδεκτο εν έτη 2019. Λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ταξιδεύω συχνά στην γειτονική Ιταλία. Εκεί δε βλέπεις πουθενά κάδους και σκουπίδια στους δρόμους. Συγκεκριμένες ημέρες γίνεται η αποκομιδή τους και οι πολίτες συμμορφώνονται με αυτό. Γιατί λοιπόν η δική μας πόλη να πνίγεται μέσα σε τόνους σκουπιδιών και να αποτελεί ολόκληρη εστία μόλυνσης; Περπατάω στην οδό Κασσαβέτη και θλίβομαι από το θέαμα που αντικρίζω με τους παρατεταγμένους κάδους και τα σκουπίδια να τους υπερχειλίζουν. Άλλο ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι η ασφάλεια των πολιτών. Λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησής με τα συστήματα ασφαλείας, γνωρίζω πως η εγκληματικότητα στην περιοχή έχει αυξηθεί ραγδαία. Η σημερινή δημοτική αρχή, τώρα προεκλογικά, μέσω μιας ιδιωτικής εταιρίας security και σπαταλώντας πολλά χρήματα προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα. Υπάρχει σχετική μελέτη ακόμη και γι’ αυτό από τον συνδυασμό μας. Ένα τελευταίο θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε, είναι τα πάρκα της πόλης μας, τα οποία είναι όλα εγκαταλελειμμένα. Τα παιχνίδια είναι πλέον επικίνδυνα για τα παιδιά μας. Το είδαμε προ μηνών στο πάρκο της Νέας Κηφισιάς, όπου από τύχη γλίτωσε ένα παιδάκι. Για να μην σας κουράσω άλλο, έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά και με την ανανέωση του συνδυασμού μας και την συμμετοχή κατά 75% νέων ανθρώπων μπορούμε να το πράξουμε.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s