Επαναχρησιμοποίηση υλικών από τον Δήμο μας

Με κύριο στόχο το σεβασμό στο περιβάλλον, το τεχνικό συνεργείο του Δήμου Κηφισιάς μετά την απομάκρυνση των κυβόλιθων από το κέντρο της Κηφισιάς και την αντικατάσταση τους  από έγχρωμη άσφαλτο, τους αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαμόρφωση λειτουργικού πεζόδρομου και δρόμων περιπάτου στην Εκάλη.
Το έργο ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη διαμόρφωση του χωματόδρομου που ενώνει την οδό Ανθείας με την οδό Καλάμου και βρίσκεται όπισθεν του Δημοτικού Καταστήματος “Νάρκισσος” σε έναν καλαίσθητο πεζόδρομο. Παράλληλη η Υπηρεσία Πρασίνου διαμόρφωσε και φύτεψε το υπόλοιπο μέρος του κοινόχρηστου χώρου.
Οι κυβόλιθοι που αποτελούν ένα εξαίρετο υλικό επίστρωσης για δρόμους περιπάτου, χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε δύο αστικά περάσματα που ενώνουν την οδό Καλάμου με την οδό Θησέως, γεγονός που συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και στην ουσιαστική εξοικονόμηση πόρων, αφού πρόκειται για υλικά δευτέρας χρήσεως.
Τα δύο αυτά έργα έγιναν με μηδενικό κόστος, ενώ ο Δήμος Κηφισιάς σκοπεύει να προβεί και σε άλλες τέτοιες δράσεις, με προσήλωση στην ανακύκλωση υλικών.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment