Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στις 29/5 στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας

Ο Δήμος Κηφισιάς, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 από τις 10πμ έως τις 6μμ προχωρά στην  παραχώρηση δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες προκειμένου να απολαύσουν το κέντρο της Νέας Ερυθραίας. Μια δράση συμβατή με το πνεύμα της εποχής μας αλλά και με τις τάσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

H δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Νέα Ερυθραία σε συνεχεία των τριών προηγούμενων δράσεων που έγιναν στην Κηφισιά.

Θετική ήταν η ανταπόκριση πολιτών και επισκεπτών στην δράση «ΚΕΝΤΡΟ  ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» την Κυριακή  22 Μαΐου 2022. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με τον Αντιδήμαρχο Αειφόρου Ανάπτυξης Σταύρο Ζαπάντη περπάτησαν την Κυριακή στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Κηφισιάς. Άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τα παιδιά απόλαυσαν τις ομορφιές της πόλης μας. Το παραδοσιακό κέντρο ήταν πιο φιλικό κι ανθρώπινο και αρκετοί πολίτες άφησαν το αμάξι τους χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους τα πόδια  τους, το ποδήλατό τους ή τα ηλεκτρικά πατίνια που προσέφερε δωρεάν για μια βόλτα η εταιρεία Whizz.

Άμεσα η Διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσει σε επαφές με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στάθμευσης για να συζητήσει τις επιπτώσεις της δράσης στις επιχειρήσεις τους.

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s