ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μήνυμα ανάπτυξης της Ανθοκομίας αλλά και χρώματα Ελλάδας στα εγκαίνια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτριος Ζωμόπουλος». Οι 8 Ελληνικοί Κήποι σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος,  ο οποίος  έδωσε και τις ευχές του για τη συνέχιση  του ιστορικού θεσμού της Ανθοκομικής Έκθεσης. Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Χίου  και με τους μουσικούς κ.κ. Γρηγορία Δέδε (πιάνο) και Βαγγέλη Λιούτα (βιολί). Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κηποτέχνης κα Μαρίνα Τσιντικίδου.

Εντυπωσιακή η  πολύχρωμη βροχή πυροτεχνημάτων η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η Διοίκηση του Δήμου και της Ανθοκομικής χρησιμοποίησαν για δεύτερη χρονιά τα quiet ή low – noise πυροτεχνήματα (αθόρυβα ή πολύ χαμηλής έντασης) που εξασφαλίζουν  την ηρεμία και την ασφάλεια των ζώων. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τη ξενάγηση των επισήμων στα 86 καλαίσθητα περίπτερα και στο θεματικό πάρκο με τους 8  Ελληνικούς Κήπους  εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό- μεσογειακό τοπίο.

Τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους επίσης  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ), Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ), Δημήτρης Καιρίδης (ΝΔ) και Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), οι Αντιπεριφερειάρχες κα Λουκία Κεφαλογιάννη και  κ. Γιάννης Κεχρής , ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας, οι υποψήφιοι βουλευτές: (ΝΔ) κ.κ.  Φ. Καρύδας, Φ. Βρύνα, Ά. Αγάτσα,  Μ. Βάρσου, Π. Παναγιωτοπούλου, Α. Ζαχαρόπουλος,  (ΣΥΡΙΖΑ) κα Αθηνά Λινού, (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) κα Μιλένα Αποστολάκη,  (Ελ.Λύση) Μ. Χριστοδουλίδης και Φ. Καμπούρης, (Επικρατείας ΝΔ) Ν. Κορογιαννάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κηφισιάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γενική Γραμματέας  Δήμου Κηφισιάς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

H 69η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου, στο Άλσος Κηφισιάς. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές το πρωί (10.00-13:00). Εισιτήριο 1,5 ευρώ, καθημερινές 13.00-22.00 και όλο το Σαββατοκύριακο.

Advertisement
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s