Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη τύπου για τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2012 στην έπαυλη Δροσίνη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου η Συνέντευξη τύπου του Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού και Πολιτισμού στην έπαυλη Δροσίνη με αφορμή τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2012, όπου θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 27 Αυγούστου έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στον Ενιαίο Δήμο της Κηφισιάς παρουσία του Προέδρου κ. Μανώλη Κουρμαδιά, του Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού και Πολιτισμού «Δημήτριος Βικέλας» καθώς και της Αντιπροέδρου κας. Λίλας Παπαδημητρίου αλλά και μελών του τομέα του Πολιτισμού του Νομικού Προσώπου. Στόχος της Συνέντευξης τύπου ήταν να ενημερώσει ο Πρόεδρος τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των Μενανδρείων, τις σημαντικές συμμετοχές που έχουν κλειστεί, για τα οικονομικά έξοδα και έσοδα των εκδηλώσεων καθώς και για τη νέα πολιτική στον πολιτισμό που έχει εγκαινιαστεί εν μέσω οικονομικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα.

Ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Κουρμαδιάς καλωσόρισε του εκπροσώπους του τοπικού τύπου και χορηγών επικοινωνίας των Μενανδρείων, και μίλησε για τον θεσμό των εν λόγω εκδηλώσεων όπου τα τελευταία 10 χρόνια αποτελούν την ιδανική επιλογή των Κηφισιώτων.  Φέτος ειδικά το Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού και Πολιτισμού κατάφερε να δημιουργήσει θεματικές ενότητες (ελληνικός κινηματογράφος, ρεμπέτικο, συναυλίες για νέους, θεατρικές παραστάσεις) που καλύπτουν το σύνολο των επιθυμιών των Δημοτών, εκδηλώσεις χωρίς σημαντικές περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ συνάμα δόθηκε βάση στην γεωγραφική παρουσίαση κάνοντας χρήση χώρων για σημαντικές εκδηλώσεις και εκτός του Αίθριου στο Πολιτιστικό Κέντρο (στη Νέα Κηφισιά, στα Αλώνια, στη Νέα Ερυθραία)

Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός των Μενανδρείων ήταν ισοσκελισμένος και τα έξοδα που έγιναν (γύρω στις 32.000) θα καλυφθούν υπέρ του δέοντος από τα έσοδα που θα υπάρξουν (μπορεί να φθάσουν και τις 40.000) από σημαντικούς χορηγούς που έχουν βρεθεί.

Η αντιπρόεδρος κα. Λίλα Παπαδημητρίου του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε πως θέλησαν από την πρώτη στιγμή να διατηρήσουν την ποιότητα με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων. «Αυτά τα οποία θα δείτε θα σας ικανοποιήσουν γιατί αυτή τη σημαντική εποχή πρέπει να δημιουργούμε εκδηλώσεις όπου θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού, ακόμα και στην Κηφισιά. Χαρακτηριστικά  αναφέρω πως η πρώτη εκδήλωση της κας. Βαγενά έχει κλειστεί από τον Φεβρουάριο»

Ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Κουρμαδιάς ανέφερε πως όραμα του Βικέλα είναι να ενταχθούν τα Μενάνδρεια σε ένα ευρύτερο φάσμα εκδηλώσεων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό. Είναι πολλά αυτά που ήδη γίνονται αν και το προσωπικό είναι πολύ λίγο για τις υπάρχουσες απαιτήσεις.

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε και άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους Αθλητικούς χώρους της Κηφισιάς σχετικά με την επίσκεψη της Επιτροπής ελέγχου του Υπουργείου για την αδειοδότηση των Αθλητικών χώρων, όπου θα πρέπει να δοθεί η σχετική άδεια( στις 27 Αυγούστου). Σε σχετική ερώτηση μου προς τον κ. Μανώλη Κουρμαδιά αν τίθεται θέμα επικινδυνότητας του να μην πραγματοποιηθούν συναυλίες όπου έχουν κανονιστεί σε Αθλητικά κέντρα αν δεν δοθεί η σχετική άδεια από το Υπουργείο, μας απάντησε πως θα πρέπει να επιστρατευτούν ειδικά μέσα αν και πιστεύει πως όλα θα πάνε καλά μια και έχουν ήδη περαστεί όλα τα γραφειοκρατικά μέσα.

Εύη Ρουσουνέλη

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s