ΛΕΣ ΝΑ…. ΜΠΑ ΔΕΝ….

38_big

Δεν γύρισαν οι συμπολίτες μας ακόμη από τις διακοπές τους και η μόνη ευχάριστη είδηση που θα μάθουν με την επιστροφή τους είναι ότι βρέθηκε μέσα σε αρχαίο τάφο στην Κηφισιά το ποτήρι του Περικλή, ένα αγγείο του 5ουπ.χ. αιώνα, ύψους 8 εκατοστών, σπασμένο σε 12 κομμάτια, αρχαιολογικό εύρημα, μεγάλης αξίας.

Από εκεί και πέρα καύσωνας, ΕΝΦΙΑ, φοροκαταιγίδες και το θερμόμετρο στις τοπικές δημοτικές εξελίξεις να παίρνει άνοδο όπως και η θερμοκρασία.

Ο συνδυασμός του κου. Γ. Θωμάκου ετοιμάζεται να αναλάβει τον Δήμο από την Δευτέρα 1/9/2014 και προσκαλεί κόσμο για την ορκωμοσία, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 27/8/14 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος», στο Δημαρχείο Κηφισιάς στις 19.00 από τον το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο.

Από την απέναντι όχθη ο απερχόμενος Δήμαρχος κος. Ν. Χιωτάκης ετοιμάζεται για την αντιπολίτευση και τηρεί σιγή όπως επίσης και οι άλλοι συνδυασμοί.

Όμως τα πράγματα δεν κυλάνε έτσι ήσυχα καθώς 3 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του κου. Ν. Χιωτάκη «Σίγουρα Βήματα», ο κος. Β. Βάρσος, η κα. Ν. Βλάχου και η κα. Η. Στεφανάκου κατέθεσαν ένσταση στον 1ο τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για επανάληψη των εκλογών λόγω παρατυπιών. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει 5/9/2014 δηλαδή μετά την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή.

Οι παρατυπίες οι οποίες υπάρχουν κατά την άποψη των ανωτέρω υποψηφίων συμβούλων του κου. Χιωτάκη είναι :

–      Στο ψηφοδέλτιο του κου. Θωμάκου «Δύναμη Ελπίδας», ο κος. Θωμάκος αναφερόταν ως Γιώργος και όχι Γεώργιος.

–      Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του αναγράφονται με τα υποκοριστικά τους και όχι με τα ονόματα που αναγράφονται στις ταυτότητες τους.

–      Σε άλλους υποψηφίους αντί για τα πατρώνυμα αναφέρονται τα ονόματα των συζύγων.

–      Κάποιοι από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του κου. Θωμάκου δεν αναγράφονται πουθενά στα δημοτολόγια του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κος. Θωμάκος (Δικηγόρος στο επάγγελμα) με ανακοίνωση του δηλώνει έτοιμος για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του κου. Βάρσου, της κας. Βλάχου και της κας. Στεφανάκου, τους οποίους μάλιστα σε δήλωση του προς τα  Μ.Μ.Ε. χαρακτηρίζει γελοίους και ενάντια  στην Τοπική Δημοκρατία.

Αντίστοιχα οι ανωτέρω 3 υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι με νεότερη ανακοίνωση τους εμμένουν στην ένσταση τους και τονίζοντας ότι η κίνηση τους αυτή είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και κατηγορούν τον κ. Θωμάκο για άγνοια και απαξίωση προς τις διατάξεις της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Χιωτάκης  αναφερόμενος στην ένσταση των τριών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘ Ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την εκλογή του. Οι Νόμοι και οι Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχα στοιχεία της Δημοκρατίας. Όσον αφορά την εκτίμηση μας για το εκλογικό αποτέλεσμα, σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στις 25 Μαίου 2014 και στην ευχαριστήρια επιστολή στις 29 Μαίου  προς τους πολίτες της Κηφισιάς, τα  οποία φυσικά τιμώ.’

Η όλη ανωτέρω εξελισσόμενη υπόθεση είναι μία διαδικασία που έχει πάρει τον δρόμο της. Θα ήταν σκόπιμο και οι δυο πλευρές να κρατήσουν την σοβαρότητα τους και τον σεβασμό τους προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και αποτελέσματα και να μην καταναλώνονται σε άπειρες αντικλίσεις μέσω του διαδικτύου.

Χάνουν το δίκιο τους και το κύρος τους. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και ας την αφήσουν να αποφασίσει.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s